Diós – áfonyás camembert leveles bundában

Hozzávalók:
– személyenként egy kerek, vagy szögletes sajttal (camembert sajt) kell számolnunk
– kb. 3-4 főre elegendő 1 tasak mirelit leveles tészta
– áfonya lekvár
– pici liszt
– 1 tojás
– durvára darabolt dió

Elkészítés:
A mirelit leveles tésztával gyorsan és könnyedén tudunk dolgozni, persze csak a fagyasztott állapotból való kiengedése után. 🙂 Elsőként enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki téglalap alakúra és vékonyra a tésztát. Vastag sajt szeleteket tegyünk bele egymás mellé (mint valami kis vonat vagonjait), a tetejét vékonyan kenjük meg áfonya lekvárral és hajtsuk rá a tészta mindkét oldalát, kicsit nyomogassuk meg, az oldalát is szorítsuk le, nehogy kikandikáljon valahonnan az áfonya. Kenjük meg tojással és szórjunk rá vagdalt, durvára aprított diót. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük magas hőfokozaton. Tálaláshoz még egy kis áfonya lekvár elmaradhatatlan.

Jó étvágyat!

irenke
Irénke

dios_afonyas_3 dios_afonyas_2