Túrókocka málnával

Hozzávalók (normál tepsihez):
– tésztához: 4 tojás, 8 ek. cukor, 8 ek. liszt, 1 mokkáskanál sütőpor
– túrókrémhez: 40 dkg zsíros tehéntúró, 15 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1 dl tejszín
– tetejére: 50 dkg málna (vagy bármely gyümölcs), 2 cs. színtelen tortazselé

Elkészítés:
A tojás fehérjét 4 ek. cukorral és 4 ek. hideg vízzel verjük kemény habbá. A tojások sárgáját a maradék 4 ek. cukorral és a sütőporral habosra kell keverni, majd a felvert tojáshabbal és a beleszitált liszttel óvatosan összekeverjük. A tészta masszát a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180º-ra felmelegített sütőben kell sütni 15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizhető a tészta állaga.
Amíg a vizes piskóta kihűl, elkészítjük a túrókrémet. A tejszínt kemény habbá verjük, felhasználásig hűtőbe tesszük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd alaposan összedolgozzuk a túróval, végül óvatosan hozzáadjuk a felvert a tejszínhabot.
A kihűlt tésztát megkenjük a túrókrémmel, a tetejét megrakjuk gyümölccsel. Előírás szerint elkészítjük a színtelen tortazselét, majd bevonjuk vele a gyümölcsöt. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, kockára vágva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!