Hozzávalók:
– 2 hosszúkás padlizsán
– 40 dkg kemény paradicsom
– 2 dl tejföl
– 1 dl ketchup
– 3 ek liszt
– fél dl olaj
– 4 gerezd fokhagyma
– 1 mk törött fekete bors
– késhegynyi törött fahéj
– ízlés szerint só
Elkészítés:
A megmosott padlizsánt ujjnyi vastag karikákra szelem, majd mindkét felét besózom, 15 percig félre teszem. A ketchupot összekeverem a zúzott fokhagymával és a tejföllel, borssal, sóval és fahéjjal ízesítem. A padlizsánkarikák levét leitatom, és mindkét oldalát lisztbe mártva, kevés olajon pirítom, majd közepes tepsiben szorosan egymás mellé fektetem őket, és beborítom a közben felszeletelt paradicsommal. A tetejére csorgatom a tejfölös ketchupos öntetet és a sütőolaj maradékát. Előmelegített, forró sütőben 20 percig fedetlenül sütöm.
Párolt rizst ajánlok hozzá, de mással is fogyasztható.
Jó étvágyat 🙂